سرچ کنسول گوگل، یکی از مهمترین ابزارهای رایگان ارائه شده توسط گوگل است.اما اکثر مردم از سرچ کنسول چیزی جز نمایش کلیک و ایمپرشن نمیخواهند و فقط اطلاعاتی نظیر آن را دریافت میکنند.در حالی‌که این ابزار حاوی اطلاعات خیلی مهم و ضروری از سایت ماست و تحلیل درست این اطلاعات به بهبود رتبه سایت در نتایج گوگل کمک شایانی میکند.
در این مقاله که راهنمای جامع از آموزش سرچ کنسول است، بطور کامل یاد خواهید گرفت که چطور سرچ کنسول را نصب کنید؟ چگونه از بخش‌های مختلف آن استفاده کنید! و چگونه آمارهای ارائه شده توسط سرچ کنسول را تحلیل و بررسی کنید.

سرچ کنسول گوگل چیست؟

Google Search Console (که قبلاً نام آن Google Webmaster Tools بود) یک ابزار رایگان از گوگل است که به شما کمک میکند تا آمار دقیقی از ورودی‌های گوگل، کلمات کلیدی هدف، بکلینک‌های شناسایی شده، رفع خطاهای فنی، ارسال نقشه سایت و … داشته باشید.
اگر قصد بهینه سازی سایتتان را دارید و یا در حال سئو سایتتان هستید محال است که نام سرچ کنسول به گوشتان نخورده باشد و یا از آن استفاده نکرده باشید.این ابزار جدانشدنی و جذاب در سئو، اطلاعاتی به ما میدهد که از طریق تحلیل و تصمیم درست میتوانیم بهبود رتبه چشمگیری در نتایج گوگل داشته باشیم.

آموزش ثبت سایت در گوگل

شاید خودتان با وردپرس سایت طراحی کرده باشید و یا که از سیستم‌های آماده استفاده کرده‌اید.یا اصلاً یک شرکت سایتتان را طراحی و برنامه نویسی کرده است.در هر صورت هر چقدر که سایت شما زیبا، کارآمد و خفن باشد باز هم نیاز است برای بهره‌برداری بهتر و بیشتر در نتایج گوگل حضور داشته باشید.اگر با کلمه سئو آشنایی داشته باشید میدانید که سئو سایت کار ساده‌ای نیست و نیاز به زمان دارد.اما این بدین معنا نیست که سایت شما باید مدت‌ها خاک بخورد تا وقتش برسد که گوگل آنرا ببیند و در نتایج خودش نمایش دهد.از همان روز اول که سایتتان آماده پذیرش کاربران است، می‌توان آنرا به گوگل معرفی کرد تا سایت را ببیند و ربات‌هایش را به سراغ سایتمان بفرستد.
ربات‌های گوگل هنگامی که وارد سایت میشوند تمام صفحات را بررسی میکنند و در اصطلاح در سایت ما کراول میکنند.برای اینکه این ربات‌ها و خزنده‌ها، سایت نوپای ما را ببینند و بشناسند، نیاز است تا سایت را در سرچ کنسول گوگل ثبت کنیم و از گوگل بخواهیم که شروع به ارزیابی سایتمان بکند.حالا اینکه چطور در نتایج گوگل بالاتر باشیم و چقدر زمان نیاز است تا به نتیجه برسیم بستگی به عوامل و فعالیت‌های مختلفی دارد که در مقاله‌ای دیگر کامل به شرح آن پرداخته‌ام.

تفاوت سرچ کنسول با گوگل آنالیتیکس

گوگل آنالیتیکس یک ابزار رایگان دیگر از گوگل است.آنالیتیکس کاربر محور است و داده‌هایی مربوط به کسانی که از سایت شما بازدید کرده‌اند را جمع آوری میکند.اما سرچ کنسول تمرکز بر موتور جستجو دارد و ابزارها و بینش‌هایی را ارائه میدهد که میتواند به صاحبان کسب و کارها کمک کند تا در نتایج و SERP گوگل رتبه بهتری بدست آورند.
گوگل آنالیتیکس اغلب برای اندازه‌گیری اقدامات انجام شده کاربران در سایت شما مورد استفاده قرار میگیرد.آنالیتیکس اطلاعاتی از کاربران جدید، لوکیشن آنها، نرخ پرش، اهداف قابل بررسی (و کلی اطلاعات دیگر) را در اختیارمان میگذارد.

آموزش اتصال سرچ کنسول به سایت

ثبت سایت در سرچ کنسول به دو صورت قابل انجام است:
• ثبت سرچ کنسول از طریق دامنه (DNS)
• ثبت سرچ کنسول از طریق URL
که در ادامه هر دو روش را خواهیم آموخت.

ثبت سایت در سرچ کنسول از طریق DNS دامنه

برای ثبت سایت در سرچ کنسول وارد صفحه آن از طریق این لینک بشوید.برای اینکار باید به اکانت گوگل (جیمیل) لاگین کرده باشید.حالا با دو گزینه مانند عکس زیر روبرو میشویم.در صورتی که میخواهید کل سایت (دامنه اصلی) را به گوگل معرفی کنید از گزینه سمت چپ (Domain) استفاده میکنیم.
چگونه سایتمان را در گوگل ثبت کنیم

در بعضی موارد نیاز است تا یک URL از سایتمان را به گوگل معرفی کنیم تا فقط آن بخش مورد بررسی قرار بگیرد.در این موقع از گزینه سمت راست یعنی URL prefix استفاده میکنیم.
در گزینه سمت چپ نام دامنه را بدون پیشوند (بدون www و http) وارد کنید و گزینه Continue را بزنید.در صفحه جدیدی که مانند عکس زیر است اقدام به کپی txt داده شده میکنیم تا آنرا به DNS هاست خود بیافزاییم.

حالا در این مرحله باید وارد هاست شویم تا یک رکورد به DNS دامنه اضافه کنیم.فرقی نمیکند که از سی پنل استفاده میکنید یا دایرکت ادمین در هر دوی آنها بخش مدیریت DNS یا DNS Zone وجود دارد.وارد آن شوید و طبق تصویر زیر در رکورد txt اطلاعاتتان را وارد کنید و دکمه افزودن را بزنید.با دیگر رکوردها کاری نداریم پس به آنها دست نمیزنیم.

در این مرحله به سرچ کنسول بر میگردیم تا بر روی گزینه Verify کلیک کنیم.در صورتی که درست DNS را تنظیم کرده باشید یک پیام مانند تصویر زیر مشاهده میکنید:

اما اگر اینکار را به درستی انجام نداده باشید صفحه قرمز رنگی نمایش داده میشود.
نکته: پیدا کردن DNS توسط گوگل ممکن است از چند دقیقه تا چندین ساعت زمان نیاز داشته باشد.در صورتی که اطمینان دارید مراحل را به درستی انجام داده‌اید، فعلاً ورفای را رها کرده و ساعتی دیگر اقدام کنید.

ثبت سایت در سرچ کنسول از طریق URL

همانطور که بالاتر گفته شد در زمانی که نیاز است فقط بخشی از سایت در سرچ کنسول ثبت شود از آپشن دوم استفاده میکنیم.مثلاً در تصویر زیر بخش بلاگ سئو رمز همراه با https و بدون www را ثبت کرده‌ام.در این بخش وجود یا عدم وجود www و http میتواند آمار متفاوتی به شما ارائه کند و فقط اطلاعاتی که مربوط به هر URL هست را به شما بدهد.

برای ورفای کردن در این مرحله چندین روش وجود دارد.در روش اول که HTML file است، فایل را دانلود کنید و در آدرس خواسته شده آپلود کنید و سپس گزینه Done را بزنید.در صورتی که فایل را در فولدر درست آپلود کرده باشید عملیات تاییدیه با موفقیت انجام میشود.

در صورتی که فولدر خواسته شده وجود ندارد و امکان ساخت نیز فراهم نیست از آپشن بعدی یعنی HTML tag استفاده میکنیم.به این صورت که کد داده شده را در کدهای صفحه مورد نظر جایگذاری میکنیم و گزینه ورفای را میزنیم.این کد را باید در بین کدهای <head> قرار دهید.