شاید تا به حال اسم رپورتاژ آگهی را شنیده‌اید و یا آن را در سایت‌های پر بازدید دیده و بررسی کرده‌اید اما از اهمیت آن در دنیای دیجیتال مارکتینگ بی اطلاع باشید. رپورتاژ نویسی یکی از روش‌هایی است که می‌تواند در سایت‌ها و رسانه‌های پر مخاطب، محصولات تجاری و یا خدماتی را تبلیغ نماید. این روش نوین بسیار کارآمدتر از روزنامه، بیلبورد، تراکت و انواع دیگری از روش‌های قدیمی و سنتی است.ما قصد داریم تا شما را با رپورتاژ و ساختار آن همچنین تاثیراتی که بر سئو و فروش یک وب سایت دارد، آشنا کنیم. پس با ما همراه باشید.

رپورتاژ آگهی چیست؟

قبل از پرداختن به تعریف رپورتاژ بهتر است تا نگاهی به تاریخچه آن بیاندازیم. ریشه رپورتاژ از کلمه (Report) است که برای اولین بار در سال 1945 به کار گرفته شده و به معنی گزارش است. بنابراین یکی از قدیمی‌ترین شیوه تبلیغات و بازاریابی بوده که قدمت آن به یک قرن می‌رسد. در آن زمان بحث ساخت رپورتاژ در تلوزیون رونق گرفت و کم کم شیوه تبلیغات را دگرگون کرد.
اما رپورتاژ به سبک نوین در حال حاظر بر روی وب سایت‌ها قرار می‌گیرد تا از آن طریق تبلیغات و بازاریابی را انجام دهد.
حال به مبحث اصلی یعنی رپورتاژ آگهی یعنی چه ؟ میرسیم. این کلمه به معنی تبلیغاتی متنی است که در قالب گزارش یا خبر در وب سایت‌ها ارائه می‌گردد و کاملاً بی طرفانه نوشته می‌شود. در واقع این نوع از آگهی خبری گونه‌ای تبلیغات همسان است که اتفاقات مختلف کسب و کار را به اطلاع افراد می‌رساند.
تهیه رپورتاژ توسط افرادی خِبره انجام شده و مخاطب در یک مسیر مشخص همراهی و هدایت می‌شود. در این روش از اغراق و بزرگنمایی استفاده نمی‌شود. و علاوه بر ویژگی‌های محصول مزایا و معایب آن نیز گفته شده تا اعتماد مخاطب به سایت، محصول و برند معرفی شده جلب شود.

دید مخاطبان به تبلیغات

در حالت عادی، دید مخاطبان به تبلیغات منفی است و وقتی متوجه می‌شوند که یک محصول به صورت مستقیم به آن‌ها تبلیغ می‌شود جبهه می‌گیرند. در حالت تبلیغ مستقیم مخاطب احساس می‌کند که شما آماده‌اید تا جیب او را خالی کنید و یا یک محصول بی‌کیفیت و با قیمت بالا را به زور به او بفروشید.
در زمآن‌های قدیم باور مردم بر این بود که محصول با کیفیت نیاز به تعریف و تبلیغ ندارد. اما در حال حاظر با توجه به این که هزاران هزار محصول با صدها برند و انواع کیفیت در هر صنف و گروه کالایی عرضه می‌شود نیاز به بازاریابی و انجام تبلیغ برای فروش و دیده شدن مهم شده است. بنابراین دیگر نمی‌توان به روش‌های تبلیغاتی قدیمی اکتفا کرد و باید با روش‌های نوین و تاثیرگذار مانند رپورتاژ نویسی کار خود را پیش برد.

انواع رپورتاژ آگهی

رپورتاژها انواع مختلفی دارند که برخی از افراد بر اساس نوع تبلیغات و نحوه انتشار دسته‌بندی می‌نمایند. انواع رپورتاژ عبارت است از:
رپورتاژ تصویری : شاید برای شما غیر قابل باور باشد ولی یک تصویر خلاقانه می‌تواند تمام مفهوم یک متن چند کلمه‌ای را به مخاطب القا کند. در این نوع رپورتاژ سعی می‌شود که از المآن‌های جذاب و پر معنای گرافیکی و بصری جذاب برای تبلیغ برند یا محصولات یک شرکت استفاده شود. این نوع تصاویر در کنار محتوای متنی باعث جلب توجه هر چه بیشتر کاربر می‌شود.
رپورتاژ متنی یا نوشتاری : از این روش در قدیم نیز برای تبلیغات استفاده می‌شد اما در روزنامه ها و مجلات. به مرور با همگانی شدن اینترنت و در دسترس قرارگیری وب سایت‌ها، رپورتاژ نویسی متنی نیز برای تبلیغات محصولات شرکت‌ها بر روی سایت‌ها قرار گرفتند. بدین ترتیب مخاطب با خواندن ویژگی محصولات و مزایا و معایب آن، برای خرید ترغیب می‌شوند.
رپورتاژ ویدیویی : اگر دقت کرده باشید در تلوزیون آگهی‌های بازرگانی برای تبلیغات محصولات پخش می‌شوند که نمونه‌ای از رپورتاژ تصویری هستند. رپورتاژهای ویدویی عموماً کوتاه هستند و در این مدت کوتاه سعی می‌شود تا تیزر جذابی برای مخاطبان به نمایش درآید. در وب سایت‌ها نیز این نوع رپورتاژها بسیار زیاد هسند و به صورت آنلاین قبل از شروع یک فیلم، قرارگیری در قسمت پربازدیدها و یا هنگام وارد شدن به صفحه مورد نظر نشان داده می‌شود.

تاثیر رپورتاژ آگهی بر سئو

شاید این سوال ذهن شما را به خود مشغول کرده باشد که چگونه رپورتاژ آگهی می‌تواند فروش محصولات یک شرکت را بالا ببرد؟. باید بگوییم که رپورتاژ باعث بهبود سئو شده و رتبه سایت را در میان رقبا بالاتر می‌برد. اگر شما صاحب کسب و کار آنلاین هستید باید توجه کنید که از سایت‌های قوی و پر بازدید بهتر است رپورتاژ را خریداری نمایید. سایت‌هایی که تشخیص می دهید مشتریان بالقوه شما در آنجا حضور دارد و با دیدن تبلیغ شما به وب سایتتان هدایت خواهند شد.
بدین ترتیب میزان بازدید از صفحه سایت شما بالاتر، امکان خرید بیشتر و رتبه گوگل شما بهتر خواهد شد.

تاثیر رپورتاژ در کسب و کار

همانطور که در بالا نیز به موفقیت در کسب و کار اشاره کردیم، رپورتاژ می‌تواند به برند سازی و تاثیر مثبت بر روی فروش محصولات داشته باشد. این تاثیرات عبارت است از:

انتقال حس خوب به کاربران

بررسی‌ها نشان می‌دهد که رپوتاژ نسبت به سایر روش‌ها، حس تبلیغاتی بودن محصولات را کمتر می‌کند. در نوشتن رپورتاژ باید نویسنده توجه کند که چه حسی را به خواننده منتقل می‌کند آیا این حس همراه با اغراق است یا واقعیت؟
اگر می خواهید مخاطب، تبلیغ کسب و کار شما را به عنوان یک مزاحم نبیند و خواندن یا دیدن ویژگی‌های محصولاتتان برای او وقت تلف کردن نباشد، بهتر است روی استراتژی خود بیشتر کار کنید. برای اینکه به عنوان یک برند معتبر با محصولات باکیفیت و اصیل شناخته شوید بهتر است از رضایت مشتریان در محتوای پورتاژ خود صحبت کنید و یا یک نمونه از آن را تصویر نمایید.

جاودانگی در رسانه‌ها

یکی از بهترین ویژگی‌های رپورتاژ ماندگاری طولانی مدت آن در وب سایتی است که درج می‌کنید. و مورد دیگر هزینه پایینی است که نسبت به سایر تبلیغات دارد. بنابراین از اگر بازاریابی محتوایی درست و خوبی را انجام داده باشید یقیناً برای جذب مخاطب به سمت سایت شما سودمند خواهد بود.
دلیل این جذب بیشتر مخاطبان توسط رپورتاژ، دسته‌بندی رپورتاژ آگهی در بسیاری از وب سایت‌ها است و کاربران با وارد شدن به دسته‌بندی‌های مد نظر، محتوای شما را می‌بینند. یا اگر مخاطب موضوع مورد نظر خود را در گوگل جست و جو کند احتمال اینکه به صفحه رپورتاژ شما وارد شود بیشتر است.
بهتر است هنگام انتخاب برای خرید رپورتاژ به دامین اتوریتی (Domain Authority) و پیج اتوریتی (Page Authority) سایت مورد نظر دقت نمایید.

رتبه‌بندی و افزایش اعتبار در گوگل

یکی از قوانین گوگل برای بالا بردن صفحات میزان بازدید از سایت و رتبه‌بندی آن به سمت عدد 1 است. پس هر قدر رتبه سایت شما نزدیک به یک باشد به این معنی است که سایت پر بازدیدی دارید در این صورت فروش و خدمات‌دهی شما نیز بسیار زیاد است. پس یک برند معروف هستید و برای خرید قابل اعتماد.

میزان ارزش رپورتاژ آگهی برای کاربران

در صورتی که 70 درصد از محتوایی که برای رپورتاژ تولید کرده‌اید مفید باشد برای مخاطب ارزشمند بوده و این یک قانون مهم در تولید محتوا است. همچنین اگر محتوای رپورتاژ شما با اعداد و ارقام درستی ساخته شده باشد در نظر مخاطبان جالب توجه خواهد بود. برای همین کاربران حس با ارزش بودن برند و محصولات را نیز دریافت می‌کنند.

جلب اعتماد مشتریان با رسانه‌های معتبر

برای جلب اعتماد، مشتری باید احساس تبلیغاتی بودن آگهی را خیلی کمتر درک کند. باید این گونه تلقی کنند که آگهی و یا محتوای پیش رو بیشتر جنبه اطلاع رسانی و با خبر کردن او از مزایا، معایب و دیگر ویژگی‌های یک برند است تا انتخاب بهتر و اطلاعات مفیدی داشته باشید. برای همین بهتر است از رسانه‌های پر محتوا و پر بازدید برای جلب اعتماد مشتریان استفاده نمایید که ابزار خوبی برای شماست.

فرق رپورتاژ آگهی با بک لینک

در همین ابتدا باید گفت که بک لینک یک فرآیند لینک سازی می‌باشد که مخاطبان با کلیک نمودن بر روی عکس، متن و … که قبلاً به آن‌ها لینک داده شده به سایت شما وارد شوند. یعنی سایت‌های دیگر لینک سایت شما را در صفحه خود قرار می‌دهند. احتمالا کار جذابی نباشد اما برای بهبود سئوی سایتتان بسیار سودمند است.بک لینک‌ها دارای انواع مختلفی از لینک‌های فالو (Follow) و نوفالو (NoFollow) داخلی و خارجی هستند. ربات‌هایی در گوگل هستند که با جستجو و یافتن بک لینک‌ها به سایت شما رتبه می‌دهد.خرید بک لینک مانند یک تیغه دو لبه است، که هم میتواند سایت شما را در زمان کوتاه به نتیجه دلخواه برساند و یا برعکس ، باعث شود تا سایت شما از نتایج حذف و شامل جریمه گوگل شود.پیشنهاد میشود قبل از ساختن یا خرید بک لینک ، مقاله آموزش ساخت بک لینک بدون جریمه رو بخوانید تا از شر پنالتی گوگل و ترس از آن خلاص شوید.
اما تفاوت رپورتاژ و بک لینک در زمان و دیگری هزینه است. محدودیت‌های زمانی در رپورتاژ و بک لینک متفاوت است بدین صورت که در رپورتاژ می‌توانید آگهی خود را برای سال های طولانی درج کرده و نگرانی از بابت انقضای آن نداشته باشید. اما در مورد بک لینک‌ها فرق می‌کند. زمان قرارگیری بک لینک در یک وب سایت از یک ماه شروع شده تا یک سال است. بنابراین باید نسبت به انتخابی که در بازه زمانی بک لینک دارید آن را مجدداً تمدید کنید در غیر این صورت حذف خواهد شد.
در مورد تفاوت این دو از نظر هزینه هم باید گفت که برای رپورتاژ یک بار فقط باید هزینه پرداخت کنید تا مداوم باقی بماند. اما در مورد بک لینک با صلاحدید خودتان در هر بار انقضای لینک‌ها باید دوباره هزینه بدهید تا تمدید شود. چون بک لینک‌ها یک نوع تبلیغات دوره‌ای هستند و مستلزم پرداخت دوره‌ای نیز می‌باشند.

ویژگی‌های یک سایت مناسب برای انتشار رپورتاژ

برای اینکه انتخاب درستی در خرید رپورتاژ آگهی از یک یا چندین سایت داشته باشید بهتر است فاکتورهایی را برای انتخاب خود اعمال کنید. دو معیار مهم و اصلی برای انتخاب وجود دارد که عبارت است از:

✅ برندینگ و معرفی کسب و کار شما: یعنی با انتخاب درست هم برند شما شناخته می‌شود هم فروشتان به درصد بالایی میرسد.

✅ افزایش رتبه سایت در گوگل: رپورتاژ یکی از روش‌های ارتقا سئو و بهینه سازی سایت است که میزان اعتبار شما را بیشتر میکند.

حالا به 9 مورد از ویژگی‌های سایت مناسب برای رپورتاژ اشاره می‌نماییم:

1. اعتبار و رتبه سایت میزبان

‌زمانی که سایتی را برای انتشار رپورتاژ خود انتخاب می‌کنید علاوه بر پرداخت هزینه آینده سایت خود را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهید. بنابراین باید به مورد اعتماد بودن و داشتن اعتبار آن دقت کنید. در چند ماه اخیر الکسا می‌توانست رتبه سایت مد نظر را به صورت تقریبی تحلیل کند و کمک کند تا تفاوت بین سایت‌ها را متوجه شوید. اما در 1 ماه می سال 2022 بازنشسته شده و از دسترس خارج گردید. اکنون نیز میتوانید از عدد دامین آتوریتی میزان اعتبار و رتبه سایت را سنجش نمایید. اما هیچ معیار عددی برای اعتبارسنجی یک سایت وجود ندارد، چون همه آنها را میشود دستکاری کرد و اعتبار فیک به سایت تزریق نمود. پیشنهاد میکنم مقاله دامین آتوریتی را حتماً مطالعه کنید تا سرتان کلاه نرود.

2. موضوع سایت انتخابی

هنگام انتخاب وب سایت برای انتشار رپورتاژ آگهی شما، به موضوع آن دقت کنید که به موضوع آگهی و سایت خودتان مرتبط بوده و یا حداقل نزدیک باشد. زیرا اولین مسئله‌ای که در ارزش رپورتاژ دادن یک وب سایت به محتوای شما است موضوعیت آن می‌باشد. با این کار شانس این که کاربران آن وب سایت به مشتریان ثابت شما تبدیل شود بیشتر است.

یک مثال برای این موضوع بزنیم که بهتر متوجه شوید. فرض کنید دوست شما فروشنده لباس باشد و برای خرید نزد او بروید. پیشنهادی که دوست شما برای جنس و کیفیت یک لباس می‌دهد بیشتر قبول می‌کنید یا مشتری که مانند شما در آن جا حضور دارد؟ قطعاً پیشنهاد فروشنده را قبول می‌کنید زیرا از ویژگی‌های لباس نسبت به شما و مشتری حاضر در مغازه بیشتر سر رشته دارد. گوگل نیز همینطور است یعنی ارزش دهی آن به لینک‌های مرتبط با حوزه کسب و کار شما بیشتر است.

3. مخاطبین سایت

اگر دیده شدن برند شما اصلی هدفتان به غیر از سئو باشد بهتر است به مخاطبین رسانه مورد نظر دقت کنید. هر قدر مخاطبان این رسانه به سایت شما نزدیک باشد شانس شما نیز برای جذب مشتری بیشتر می‌شود.

باید بدانید که مخاطبین این رسانه‌ها در حالت جنسیت، سن، شغل، سلایق، علایق و ویژگی‌های کسانی که مخاطب یک وب‌سایت محسوب می‌شوند چیست.

به طور مثال: سایت مخصوص لوازم خانه و آشپزخانه را بیشتر خانم‌های جوان و خانه‌دار جستجو می‌کنند.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید خواننده‌های مقالات و محتوای سایت مورد نظر است که ثابت باشند. یعنی هر روز برای اطلاع یافتن از مطالب به‌روز شده سایت را بررسی کنند. و یا در صورت نداشتن خواننده‌های  ثابت با حضور پررنگ در گوگل مخاطبین زیادی را به خود جذب کرده‌اند.

با این حال اطمینان خواهید یافت که رپورتاژ آگهی شما خوانده می‌شود و برای دیده شدن در گوگل باید رتبه خوبی را در گوگل کسب کنند.

4. دامین اتوریتی و پیج اتوریتی وب سایت‌ها

یکی از ابزارهای مهم برای اعتبار سنجی وب سایت‌ها، ابزار Moz  است که اکستنشن آن بر روی مرورگر نصب می‌شود. سایت moz دارای یک سیستم رتبه‌بندی است که عددی را به هر دامنه و هر صفحه تعلق می‌دهد. این عدد از 1 الی 100 می‌باشد و هر چقدر عدد بالاتری کسب کنیم بدین معنی است که سایت ما اعتبار و کیفیت بیشتری دارد. دو نمونه مهم از آماری که Moz به شما ارائه می‌دهد به شرح زیر است:

  • (Domain Authority) هر چه قدر رتبه سایت به عدد 100 نزدیک باشد میزان اعتبار دامنه سایت بیشتر است.
  • (Page Authority)  نیز در مورد اعتبار صفحه‌ای که حضور دارید به شما گزارش می‌دهد. 

5. اسپم اسکور SPAM SCORE

ابزار Moz  با 14 فاکتوری که دارد اسپم بودن یک سایت را بررسی می‌کند و کیفیت آن را می‌سنجد و اگر کیفیت نداشته و اسپم باشد درصد آن را نشان می‌دهد. اگر این امتیاز با درصد اسپم بالایی باشد بهتر است از سایتی که این چنین است رپورتاژ منتشر نکنید. زیرا علاوه بر رشد نیافتن سایت شما ممکن است باعث ضرر سایتتان شود.

6. لینک‌های فالو  (FOLLOW)

لینک‌هایی که به صورت فالو هستند اعتبار صفحه را انتقال می‌هد و رتبه شما را بهبود می‌بخشند. اما لینک‌هایی که نوفالو هستند به گوگل گوگل اعلام میکند که لینکی که در صفحه قرار دارد ارزش پیگیری کردن نداشته و کرال نکند. حالا گوگل می‌تواند از این پیشنهاد استقبال کرده و یا پیگیری نکند و اعتبار صفحه را منتقل ننماید. و یا میتواند پیگیری کند و اعتبار منتقل کند.

سایت‌هایی که رپورتاژ آگهی نشر می‌کنند اجازه می‌دهند تا سه لینک فالو در مقاله بگذارید. سه لینک برای مقاله مناسب است اما می‌توانید در لینک دادن به صفحات مختلف سایتتان دست و دل باز باشید. در برخی مواقع، لینک‌هایی مجاز به قرارگیری هستند ممکن است کم یا زیاد بوده و یا لینک‌ها نوفالو باشد. توجه کنید که هر چقدر لینک نوفالو زیاد و فالو کم باشد ارزش رپورتاژتان کاهش پیدا می‌کند.

7. موقتی و یا دائمی بودن رپورتاژ آگهی سایت مورد نظر

بعضی از سایت‌ها وجود دارند که رپورتاژ را به صورت مدت‌دار مثل شش ماهه یا یک ساله منتشر می‌کنند. پس از گذشت این مدت منقضی شده و از صفحه وب سایت پاک می‌شود. انتشار رپورتاژ در این سایت‌ها به صرفه نبوده و توصیه نمی‌شود. زیرا لینک‌ها تاثیر طولانی مدت نداشته و رپورتاژ شما برای سئوی وب سایتتان بی‌نتیجه می‌شود. قبل از خرید رپورتاژ دقت کنید که دائمی است یا موقتی.

8. درج رپورتاژ آگهی در صفحه اصلی

بیشتر وب سایت‌ها، رپورتاژها را در صفحه اصلی و یا بین مطالب خود منتشر می‌نمایند. برخی نیز در قسمت دسته‌بندی رپورتاژ این کار را انجام می‌دهند و در صفحه اصلی، رپورتاژ دیده نمی‌شود. بهتر است بگوییم برخی از این سایت‌ها با دریافت مبلغی بیشتر رپورتاژ را در پیج اول خود بارگذاری می‌کنند.

در صورت قرار نگرفتن در صفحه اصلی، محتوای شما در دید بیشتر مخاطبین و خوانندگان و دریافت نکردن اعتبار از صفحه اول، اعتباری دریافت نمی‌کند. برای همین اعتباری کمی به سایت شما منتقل شده و فقط از نظر سئویی می‌تواند تاثیرگذار باشد.

9. محدود بودن تصاویر و کلمات

آخرین قدم برای انتخاب ویژگی‌های یک سایت برای انتشار رپورتاژ، این است که سایت مقصد، از نظر تصاویر و کلمات چه محدودیت‌هایی دارد. با این که از لحاظ سئویی، مقاله منشتر شده بهتر است کمی طولانی بوده و حاوی تعداد تصویر بیشتری باشد. وب سایت‌های منتشر کننده رپورتاژ، حساسیت‌های غیر معقول و عجیب را از خود نشان می‌دهند.

قیمت و تعرفه رپورتاژ آگهی چقدر است؟

قیمت رپورتاژ سایت‌ها با یکدیگر نسبت به ویژگی‌هایی که در بالا گفتیم با یکدیگر متفاوت است. هر سایتی که قدمت بیشتر ، اعتبار بیشتر، DA بیشتری دارد معمولاً قیمت بالاتری را هم ارائه میدهد. برای اطلاع از قیمت‌ها می‌توانید به صورت مستقیم با رسانه انتخابی در ارتباط باشید یا که از پلتفرم‌های واسط استفاده کنید.

چگونه رپورتاژ آگهی تاثیر گذار بنویسیم؟

بهتر است قبل از شروع به نوشتن رپورتاژ، بررسی کنید که مخاطبان هدف شما چه کسانی هستند و نیاز آن‌ها چه می‌تواند باشد. محتوایی که برای نیاز مخاطب طراحی و نوشته شده باشد بسیار سودمندتر از بی‌راهه رفتن است. برای نوشتن یک رپورتاژ حرفه‌ای و استاندار بهتر است به موارد زیر دقت کنید:

  • داستان پردازی: جذابیت و نگارش خلاقانه محتوا، به دور از اغراق و دروغگویی می‌تواند برای مخاطب تاثیرگذار باشد. این تکنیک مخاطب را به سمت برند و محصول شما سوق می‌دهد و محتوای شما او را از خواندن خسته نمی‌کند.
  • ایجاد ارزش برای مخاطب: ارزشمند و جامع بودن محتوا با نگارش اصولی به مخاطب این حس را القا می‌کند که نوشته ارزشمند است و زمانی را که صرف خواندن و یا دیدن محتوا می‌کند هدر دادن وقت نیست.
  • همخوانی محتوا با عنوان: زمانی که مخاطب عنوان نوشته شما را می‌بیند می خواهد جواب سوال خود را پیدا کند. اگر محتوای شما با عنوان همخوانی نداشته باشد کاربر به جواب خود نمی‌رسد و شما مشتری خود را از دست می‌دهید. سعی کنید عنوآن‌های جذاب با محتوای مرتبط بنویسید.
  • سرمایه گذاری روی مخاطبان: هنگام خرید رپورتاژ آگهی به این موضوع توجه داشته باشید که مخاطب با خواندن محتوای شما چه چیزی یاد می‌گیرد. تنها به فکر فروش محصول بودن تبلیغاتی بودن رپورتاژ را کاملاً عیان می‌کند. پس به فکر این باشید که کاربر با بررسی مقاله شما نیاز خود را برطرف کند. بنابراین اعتماد مخاطب به شما شکل گرفته و به سایت شما هدایت می‌شود.
  • پایان نویسی جذاب و مناسب: سعی کنید با یک نوشتن پایان عالی برای نوشته‌های خود یک جمع‌بندی کوتاه اما مهم کنید. به این صورت فکر مخاطب در مورد محتوا باز نمی‌ماند.

مزایا و معایب رپورتاژ آگهی

از مزیت‌های این نوع تبلیغات می‌توان به موارد زیر می‌توان اشاره نمود:

  • معرفی خدمات و محصولات خاص
  • دائمی بودن و قرارگیری آن در صفحه اصلی
  • در دید کاربران بودن در بازه زمانی طولانی
  • جذب مخاطب و مشتری به سمت سایت شما
  • بهینه سازی و سئو سایت
  • معرفی برند و محصولات شما به عنوان یک کالای با کیفیت
  • گسترش بازار
  • حذف واسطه‌ها
  • پشتیبانی از فروشندگان
  • مصرف کمتر کاغد برای روزنامه و مجلات
  • آموزش به مشتریان

هر چیزی معایبی دارد و رپورتاژ آگهی هم از این قائده مستثنی نیست. معایب آن عبارت است از:

  • عدم تحقق در مشتری
  • کنترل انحصاری
  • هزینه تبلیغ بالا
  • از بین بردن مشاغل کوچک
  • افزایش هزینه خدمات و محصولات
  • ایجاد رودیکردهای تبلیغاتی منحرف و پر خطر
  • دستکاری فکر افراد برای هزینه کردن خارج از نیاز

نکات قبل از انتشار رپورتاژ آگهی

  • توجه داشته باشید که هاستینگ شما در وضعیت مناسب و پایداری قرار بگیرد.
  • از نظر گوگل بهینه سازی فنی و محتوایی سایتتان قابل قبول و جزو نتایج پنج صفحه اول گوگل با کلمات کلیدی مورد نظر رسیده باشد.
  • برنامه منظم سالیانه برای تولید محتوای باکیفیت در سایت‌هایی که که بالاترین اتوریتی و پایین ترین اسپم اسکور را دارند داشته باشید.
  • بررسی وضعیت و سئوی سایت رقبا را بررسی کرده و رپورتاژهایی که با کلمات کلیدی مختلف منتشر کرده‌اند را پیدا کنید تا بهتر از آن‌ها عمل کنید.
  • خلاقت در نوشتن را فراموش نکنید. اگر محتوای تصویری و یا ویدویی تولید می‌کنید به این که از چه روش‌های گرافیکی بهره می‌برید دقت نمایید.
  • تنظیم کردن کمپین رپورتاژ نویسی در راستاری استراتژی بازاریابی محتوایی را فراموش نکنید.

نظر گوگل در مورد رپورتاژ آگهی چگونه است؟

هر گونه خرید لینک از نظر گوگل یک سئوی کلاه سیاه محسوب می‌شود و این یعنی می‌تواند سایت شما را پنالتی کرده و نمره منفی به شما تعلق بگیرد. بارها گوگل در اطلاع رسانی های خود به این موضوع اشاره کرده که سایت‌ها نباید برای خرید لینک‌ها اقدام کنند. اما بهتر است لینک‌های دریافتی از طرف وبمسترسایت‌ها به صورت طبیعی به شما داده شود.

از طرفی گوگل با توجه به مهم بودن بازار دیجیتال مارکتینگ اعلام کرده است که قصد کاهش درآمد وبمستران و افراد فعال در حوزه فروش تبلیغات را ندارد. مدیر اسبق بخش اسپم گوگل به نام مت کاتس در یکی از ویدیوهای خود در مورد رپورتاژ گفته است: گوگل مشکلی با خرید رپورتاژ آگهی های خبری از طرف شما ندارد.

اما این موتور جستجو جزئیاتی را برای یک رپورتاژ خوب تعیین کرده. اولین نکته اینکه مقاله شما نباید کاربران را فریب دهد. یعنی کاربر باید از همان ابتدا متوجه شود که این یک متن تبلیغاتی است و نه یک خبر یا مقاله کاربردی. دومین نکته اینکه با توجه به غیرقانونی بودن خرید لینک، لینک‌های داخل یک متن رپورتاژی باید نوفالو باشند.

با توجه به اظهارات گوگل، اگر قرار است با تمامی قوانین آن جلو برویم نمی‌توانیم تبلیغات انجام دهیم و محصولات خود را به فروش برسانیم.

بنابراین بهتر است با شرایط اصولی و درست خرید رپورتاژ و تبلیغات جلو برویم تا هم سئوی بهتری داشته باشیم و هم برند خود را معرفی کنیم.

از کجا رپورتاژ آگهی بخریم؟

اولین راه برای خرید رپورتاژ ارتباط مستقیم با سایت‌های منتشر کننده است. در غیر اینصورت راه دوم استفاده از پلتفرم‌های واسط است که با آن‌ها می‌توانید لیستی از وب‌سایت هایی را مشاهده کنید که برای فروش رپورتاژ وجود دارند.

سخن پایانی

از گذشته تاکنون تبلیغات از موثرترین و بهترین گزینه برای معرفی و فروش محصولات و خدمات بوده است. رپورتاژ نویسی یکی از روش‌های تاثیر گذار بر روی برندسازی، فروش محصولات آنلاین و معرفی آن به همگان و تبلیغ غیر مستقیم از طریق افزایش آگاهی مخاطب است. با خرید رپورتاژ درست و به صرفه، بازاریابی کنید، محصولات خود را در حجم زیادی آنلاین بفروشید، سایت خود را سئو و بهینه سازی کنید و در یک کلام شناخته شوید.